Belpol

Mindenkit ledöbbentett Iványi Gábor őszinte vallomása – a végsőkig elmennek Orbánék

“Ilyen embertelen kormánya nem volt Magyarországnak az elmúlt 50 évben” – nyilatkozta az RTL Híradónak Iványi Gábor. A Magyar Evangéliumi Testvérközösség lelkésze szerint olyat nem szokás kultúrállamban csinálni, hogy a teljes normatívára rátenyerel bármilyen hatóság.

Iványi Gábor az RTL Híradónak úgy fogalmazott, még épp a működőképesség határán vannak, de a többi munkatárs türelme is elfogy lassan.

A helyzet valóban nagyon kedvezőtlen. Rendkívül felelőtlen ez a hozzáállás: olyat nem szokás kultúrállamban csinálni, hogy a teljes normatívára rátenyerel bárki. Ilyet nem lenne szabad csinálni és nem is igazán törvényes, de nincs olyan kényszerítő eszköz a kezünkben, amivel elérhetnénk azt, hogy legalább a saját törvényeiket tartsák be a túloldalon – mondta a Magyar Evangéliumi Testvérközösség lelkésze.

Iványi Gábor elmondta, úgy is működnek, hogy nulla normatívát kapnak, az iskoláik, idősotthonaik nyitva vannak, a konyháikon főznek, akkor is, ha nem jön be pénz. Vannak olyan munkavállalóik, akik második hónapja nem kapnak pénzt.

Nem mi gazdálkodtunk rosszul, hanem van egy olyan politikai akarat, ami így csavarja ki a kezünkből az intézményeinket, a szolgálatainkat. Van olyan része ennek a rendszernek, amit a rendszerváltozás előtt kezdtünk el, például a főiskolánk. Több mint 30 éve csináljuk ezt, azóta sok kormányváltás volt, de ilyen embertelen kormánya nem volt Magyarországnak az elmúlt 50 évben – hívta fel a figyelmet Iványi Gábor. (via rtl.hu)

Kép: Oltalom Karitatív Egyesület/Facebook

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük