Belföld

Megszűnik a Digi szolgáltatása – rengeteget veszíthet, aki nem lép időben

Bezárja és törli a céghez tartozó elektronikus postafiókokat a Digi, ami sok kellemetlenséget okozhat azoknak, akik minden online fiókjukat ilyen e-mail-címmel használták. Mutatjuk, mit lehet tenni a kivezetésig.

Rövidesen megszűnik a Digi lakossági és kisvállalati e-mail-szolgáltatása – írja egy olvasói levél nyomán a Media1.

A kivezetésről egy aloldalt is létrehozott a 4iG kötelékébe tartozó Digi, ebből derült ki, hogy a szolgáltatás 2024. augusztus 1-jétől szűnik meg. A lépés komoly kellemetlenségeket okozhat az ügyfeleknek, ugyanis a címük mellett a postafiókjuk tartalmát is elveszítik az érintettek – nem is beszélve arról, hogy az ilyen e-mail-címmel regisztrált felhasználói fiókokat végleg el is veszíthetik az érintettek. (Elfelejtett jelszó esetén ugyanis a jelszó-helyreállító e-mailek sem fognak megérkezni.)

A nevezett dátumtól kezdődően az e-mail-fiókok, a webmail-felület és az e-mail kiküldéséhez használatos SMTP-szerver sem lesz elérhető. A következő címek tulajdonosai érintettek a szolgáltató honlapja szerint:

A Digi levelezési szolgáltatással egyidőben az általad használt @digikabel.hu, @hdsnet.hu @invitel.hu, @fibermail.hu @vnet.hu, @globonet.hu, @euroweb.hu, @eol.hu, @dunaweb.hu, @anet.hu, @profinter.hu vagy @kulturnet.hu végű e-mail cím is megszűnik.

A cég ügyfélszolgálatán – és Ügyfélkapu-felületén – azonban van mód arra, hogy a felhasználók kérjék a beérkező leveleik átirányítását egy másik e-mail-címre.

A kivezetés oka nem ismert, ugyanakkor július 31-ig érdemes minden online szolgáltatás esetében átírni a fiókhoz tartozó e-mail-címet. Számos nagy szolgáltatónál (Gmail, Outlook) lehet ingyenes e-mail-fiókot regisztrálni, és ezek kellően nagy cégek ahhoz, hogy ne álljon fenn a megszűnés veszélye. (via hvg.hu)

Fotó: marcaliportal.hu

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?