Belföld

Tompos Márton: A Dél-Budai Centrumkórház projektcége után ideje lenne megszüntetni a Fudan Alapítványt is

Tompos Márton, a Momentum frakcióvezetője a Facebookon számolt be róla, hogy kikérte a nem létező Fudan Egyetemet kezelő Fudan Alapítvány szerződéseit és – csakúgy, mint a Dél-Budai Centrumkórház projektcégénél – itt is fideszes kifizetőhelyeket talált. A képviselő szerint ugyanúgy meg kellene szüntetni az alapítványt, mint ahogyan azt éppen tették ma a projektcéggel.

„Nem meglepő módon az egész alapítványt a Fidesz-közeli emberek és cégek kitömésére használják. A tavalyi évben közel 100 millió forintba került az, hogy a magyar törvényeknek megfelelően “működjön” az alapítvány. Ebből a legnagyobb összeget, 81 millió forintot annak a Sárhegyi Zoltánnak az ügyvédi irodája kapta, aki a Fidesz delegáltja a Nemzeti Választási Bizottságban” – írja bejegyzésében a politikus és hozzáteszi, hogy a fennmaradó összeget könyvizsgálatra, könyvelésre és vagyonellenőri feladatokra költötte el a Fudan Alapítvány.

„És ez csak az egyik fele annak a pénznek, amit kiszivattyúznak a nem létező Fudan egyetemet kezelő alapítványon keresztül. Gulyás Gergely miniszter azt mondta a szintén nem létező Dél-Budai Centrumkórház projektcégével kapcsolatban, hogy “nincs értelmük azoknak a cégeknek, amik nem végeznek érdemi munkát.” Nos, miniszter úr, akkor ezúton is szeretném jelezni, hogy a Fudan Alapítványt is ideje lenne megszüntetni” – zárja Tompos.

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?