Belpol

Márki-Zay Péterék: Elég a gyűlöletből!

“Mi a Mindenki Magyarországa Közössége határozottan elítéljük a Háborús plakátokon történő gyűlöletkeltést” – fogalmazott a Közbeszédnek küldött közleményében a Mindenki Magyarországának sajtóosztálya.

Hozzátették: “elítéljük azért is, mert a plakátokon szereplőkkel szemben etikátlan és morálisan elfogadhatatlan, de elsősorban azért mert gyermekeinkben félelmet kelt és a társadalom széles körében megbotránkozást és feszültséget okoz”.

A Mindenki Magyarországa Közösség tagjai a fentiek miatt feljelentést tettek ebben az ügyben a Teve utcában, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Központi Panaszirodáján 2024. május 30-án 11:30 perckor. A Budapesti Rendőrfőkapitányság a feljelentést vizsgálja – tájékoztatták a Közbeszédet.

“Ezt követően örömmel fogadtuk Magyar Péter szombati videóbejegyzését, melyben kifejtette, hogy hasonlóan Márki-Zay Péterhez ő is feljelentést tesz a jövő héten” – írták.

Kiemelték, hogy “a mai jogrendszerben, a Polt Péter által vezetett Ügyészségtől nyilvánvalóan nem várhatjuk, hogy érdemben kivizsgálják az ügyet és ez nem is fog addig változni, ameddig ez a kormány marad”.

A Mindenki Magyarországa Néppárt ezért az egységes Uniós médiaszabályozást szorgalmazza és ezért fog harcolni az Európai parlamentben – mondták.

“Tiltsuk be az Uniós tagállomokban a gyűlölet propagandát” – zárták a Közbeszédnek küldött közleményüket.

Címlapkép: Márki-Zay Péter. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények