Belpol

Magyar Péter szavazatszámlálókat toboroz

A Tisza Párt EP-listavezetője arra buzdítja az embereket, hogy csatlakozzanak szavazatszámláló csapatukhoz. Magyar Péter Facebook-oldalán azt írta, hogy összesen 22 ezer emberre lenne szükségük június 9-én a választások tisztább lebonyolításákoz.

Ismerjük a trükkjeiket: szavazólapok érvénytelenné tétele, láncszavazás, buszoztatás, Kubatov-lista, szavazatvásárlás, szociális- és idősotthonokban szavaztatás, fenyegetés, ígérgetés. Segíts megóvni a választás tisztaságát!

Azt írta, fontos, hogy a választási folyamat átlátható legyen, amihez hozzájárulhatnak a szavazatszámlálók, akik garantálhatják a választások zökkenőmentes lebonyolítását. Magyar Péter izgalmasnak, felelősségteljesnek nevezte a munkát, amire idehaza és a nagykövetségeken is várja az embereket a Talpra Magyarok! közössége.

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) előzőleg közölte: választási tájékoztató füzetek és videós segédanyagok is segítik a szavazatszámláló bizottságok felkészülését a június 9-i európai parlamenti, helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választásokra.

A településtípusok alapján elkészített választási füzetek részletes tájékoztatást nyújtanak – egyebek mellett – a szavazás előkészítéséről, lebonyolításáról, a névjegyzék vezetéséről, a szavazatok megszámlálásáról.

A szavazatszámláló bizottsági tagoknak készített felkészítő anyagokat az NVI valamennyi jelölő szervezetnek megküldte, és kérte, bizottsági tagjai képzéséhez elsősorban azokat használják.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

(via 24.hu)

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények