Belföld

Magyar Péter perceken belül közzéteheti azt a bizonyos hangfelvételt

Magyar Pétert kedd reggel újra meghallgatja a Fővárosi Nyomozó Ügyészség. Varga Judit volt férje a hangfelvétel közzétételét és az ügyészségnek történő átadását ígérte.

8.55: Néhány civil érdeklődő is van a helyszínen, de a sajtó munkatársai továbbra is többségben vannak.

8.45: Megérkezett a helyszínre az elmúlt időszak tüntetésein rendszeresen előkerülő, „ne féljetek” feliratú, felfújható kaszás is.

8.42: Magyar Péter érkezését újságírók egy csoportja várja a Fővárosi Nyomozó Ügyészség bejáratánál. Az épület környékén hat rendőr is jelen van.

A három állítás

Magyar Péter, Varga Judit volt igazságügyi miniszter exférje, a Diákhitel Központ korábbi vezetője Novák Katalin köztársasági elnök és Varga Judit lemondása után először a Facebook-oldalán, majd több interjúban, valamint egy általa szervezett demonstráción fogalmazott meg kormánykritikus üzeneteket, amelyen pártalapítási szándékát is bejelentette. Kedd reggeli cikkünkben összegyűjtöttük az azóta történteket.

Magyar Pétert az előző héten, szerdán hallgatták meg tanúként a Fővárosi Nyomozó Ügyészségen, ahova jogi képviselői, többek között Bárándy Péter volt igazságügyi miniszter is elkísérték.

Meghallgatása után három állítást fogalmazott meg a Völner–Schadl-ügyről:

  • Schadl György Rogán Antal propagandaminiszter embere volt.
  • A kormány már a meggyanúsítás és az őrizetbe vétel előtt tudott arról, hogy büntetőeljárás és titkos megfigyelés zajlik, és erről Völner Pált is tájékoztatták. „Azt, hogy konkrétan ki mit tudott, és ki kit tájékoztatott, nem tudtam elmondani.”
  • Rogán Antal és/vagy Rogán Antal emberei bementek az ügyészségre, és manipulálták, átírták, megmásították az ügyészségi iratokat.

Az ügyészség képtelenségnek nevezte, hogy „a megnevezett ügyben bizonyítékot tartott vissza, vagy bárki az ügyészségen lévő bizonyítékot semmisített volna meg”.

Magyar Péter kedd reggeli meghallgatására ígért egy olyan hangfelvételt, amellyel bizonyítani tudja állításait. A bizonyító erejűnek szánt hangfelvételről tegnap elárulta, hogy az 2023 januárjában, az otthonukban készült, Varga Judit hallható rajta, amint „maffiakormánynak” nevezi a kabinetet. (via index.hu)

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

 

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények