Belföld

Lobogtak a gyertyák a túszul ejtett izraeliekért Budapesten

A Mazsihisz elnöke, dr. Grósz Andor is részt vett azon a szolidaritási rendezvényen, amelyet ma késő délután tartott Izrael budapesti nagykövetsége, Erzsébetváros önkormányzata és a Zsidó Világkongresszus a Dob utcai Carl Lutz-emlékműnél. Az eseményen mintegy 150-en fejezték ki az Izrael melletti kiállásukat, és nagyon sokan gyújtottak gyertyát a fogva tartott túszok mielőbbi kiszabadulásáért.

#BRINGTHEMHOME Falvetítés a Gázában fogvatartott túszokért a Dob utcában címmel szervezett szolidaritási rendezvényt ma délután fél 6-tól a Zsidó Állam budapesti nagykövetsége, Erzsébetváros önkormányzata és a Zsidó Világkongresszus a Dob utcai Carl Lutz-emlékműnél. A rendezvényen az emlékmű mögötti falra vetítették ki Izrael zászlaját és a #BRINGTHEMHOME feliratot.

A rendezvényen megjelent Jákov Hadas-Handelsman, Izrael magyarországi nagykövete, Niedermüller Péter, a VII. kerület polgármestere, Thomas Marc Widmer svájci misszióvezető-helyettes, míg a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségét dr. Grósz Andor elnök képviselte – számolt be a mazsihisz.hu.

A résztvevők gyertyát gyújtottak az izraeli túszokkal való szolidaritás jegyében, bízva abban, hogy a Hamász terroristái által elrabolt emberek minél előbb kiszabadulnak.

Címlapkép: Mazsihisz

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük