Belföld

Az MSZP is beszállt az Egységes Diákfront nemzeti konzultációs íveket gyűjtő akciójába

Az MSZP csatlakozik az Egységes Diákfront kezdeményezéséhez: a saját irodáival és eszközeivel segítik az 1 millió üres nemzeti konzultációs ív összegyűjtését – tájékoztatta a párt vasárnap a Közbeszédet.

Az MSZP ismertette álláspontját: A „konzultációs” kérdőívek ismét csak a kormány propagandacéljait szolgálják, a választási kampány részét képezik, ezúttal is közpénzből. A magyarokat a saját pénzükből próbálják manipulálni, miközben számos valós kérdésben nem lehet véleményt nyilvánítani, az igazi közös ügyekről nem engednek népszavazást tartani, propaganda van, normális oktatás nincs. Ha a kormányt valóban a társadalom többségének álláspontja érdekelné, azokról népszavazást írna ki az ellenőrizhetetlen nemzeti konzultációk helyett – közölték.

A párt közleményében hangsúlyozta, hogy a nemzeti konzultációt nem csak mi tartjuk manipulatívnak, hanem láthatóan maga a kormány is. Mint azt elmondták, az aktuális kérdőívre ugyanis úgy várják 2024. január 10-ig a válaszokat, hogy az Országgyűlés már 2023. december 12-ig döntést hoz a kérdőíven foglaltakról. Hasonló a helyzet a rezsicsökkentéssel is, hiszen a kormány már megállapodott az Unióval annak átalakításáról. A legújabb propaganda már ezekkel az összefüggésekkel sem törődik saját világán belül sem! Nem csak manipulálják, le is nézik a magyar társadalmat! – emelték ki.

A következő hetekben bárki leadhatja az MSZP pártirodáin a kitöltetlen választási propagandakérőíveket. Arra kérnek mindenkit – aki egyetért azzal, hogy az oktatás problémáit kellene mindenekelőtt foglalkozni –, hogy juttassa el a kérdőíveket akár az Egységes Diákfronthoz, akár a lakóhelyéhez legközelebb eső MSZP pártirodába.

A szocialisták az összegyűlt konzultációs íveket a gyűjtés végén átadják a Diákfrontnak.

Címlapkép: MTI, illusztráció

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?