Belföld

Izraelbe látogat Ara-Kovács Attila, a DK képviselője – Fontos feladat vár rá!

A gázai háború kitörése óta az első magyar európai parlamenti képviselőként, izraeli civil szervezetek meghívására három napra Izraelbe látogat Ara-Kovács Attila, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője – tájékoztatta a párt a Közbeszédet vasárnap.

A látogatás keretében a DK politikusa személyesen hallgatja meg az október 7-i Hamász-támadás túlélőit, szemtanúit, valamint a terroristák által ejtett túszok családtagjait. Továbbá beszámolót hallgat meg olyan izraeli arab polgároktól is, akiknek hozzátartozóival végzett a Hamász, illetve több tucat ember életét mentették meg. A politikus felkeresi a megtámadott kibucokat és településeket, valamint tárgyalásokat folytat izraeli politikusokkal, polgármesterekkel és kórházi vezetőkkel.

A Demokratikus Koalíció lapunkkal közölte: Izrael mellett áll a szükség óráiban, és elismerik, hogy joga van megvédeni állampolgárait, amihez minden tőlük telhető segítséget meg fognak adni. A DK álláspontjában kiemelte, hogy semmi sem igazolhatja az ártatlan civilek elleni tömeges erőszakot, ezért a nemzetközi közösségnek kell felelősségre vonnia azokat, akik ezen barbár cselekedetek mögött állnak.

Tájékoztatásuk végén jelezték, hogy együttérzésüket fejezik ki az áldozatok és a túszok családtagjaival.

Címlapkép: Ara-Kovacs Attila, fotó: Facebook

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?