Belföld

Letartóztattak egy nőt, aki idős embereket rabolt ki Miskolcon

A rendőrség letartóztatott egy nőt, aki idős embereket rabolt ki Miskolcon, miután elkábította vagy bántalmazta őket – közölte pénteken a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

A tájékoztatás szerint a Miskolci Rendőrkapitányság rablás bűntett miatt folytat eljárást az 57 éves helyi nővel szemben, aki az elmúlt napokban különféle ürüggyel hatolt be több idős emberhez, hogy megszerezze értékeiket.

Először önkormányzati dolgozónak kiadva magát egy 85 éves nőt keresett fel, akinek gondosórát és gyógyszert kínált eladásra, utóbbit a sértett ki is próbálta. A szertől elaléló idős nőtől az elkövető mintegy egymillió forintot és egy arany nyakláncot lopott el.

Egy másik esetben azzal az ürüggyel keresett fel egy idős nőt, hogy üzenetet hozott annak testvérétől, azonban a házigazda gyanút fogott és telefonálni akart, mire a gyanúsított elmenekült.

A támadó harmadjára aláírásgyűjtésre hivatkozva férkőzött be egy lakásba, ahol bántalmazta az ott élő idős nőt, akitől több mint egymillió forintot lopott el. Később a gyanúsított az első esethez hasonlóan két másik sértetthez is bejutott, akik szintén fogyasztottak a felkínált szerből. Az elkövető az egyiküknél nem talált értéket, a másik áldozatától néhány ezer forintot és a bankkártyáját vette el – közölték.

A bejelentéseket követően a rendőrök tíz napon belül azonosították, majd elfogták a bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható nőt.

A Miskolci Rendőrkapitányság a közleményben azt kéri, hogy aki bármilyen információval rendelkezik az üggyel kapcsolatban, vagy áldozatává vált hasonlóan elkövetett bűncselekménynek, hívja a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját.

Fotó: police.hu, illusztráció

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük