Belföld

Orbán Viktor kirúgta Lázár János helyettes államtitkárát

Lázár János javaslatára Orbán Viktor azonnali hatállyal felmentette az építési és közlekedési miniszter helyettes államtitkárát, Vukoszávlyev Zoránt – jelent meg a Magyar Közlönyben.

Azonnali hatályú döntését a kormányfő a kormányzati igazgatásról szóló törvény 228. § (2) bekezdés b) pontja alapján hozta – számolt be a 24.hu.

A lap megnézte, ez sem jelent azonban valódi indoklást, hiszen a hivatkozott joghely csak azt mondja ki, hogy Orbán Viktor ezt bármikor megteheti. A helyettes államtitkár kormányzati szolgálati jogviszonya megszüntethető: e tisztségéből történő felmentéssel.

A közlönyből nem derült ki, ám a kormány honlapján megtalálható életrajza szerint Vukoszávlyev Zorán a műemlékvédelemért felelt tavaly augusztus óta, amikor Lázár János javaslatára Orbán Viktor miniszterelnök kinevezte. Korábban okleveles építészmérnök, műemlékvédelmi szakmérnökként, kutatóként, oktatóként és tervezőként is a korszerű örökségvédelemmel, műemlékvédelemmel, a XX. századi magyar templomépítészettel foglalkozott. (via 24.hu)

lapszemle

lapszemle

Vélemény, hozzászólás?