Közélet

Ledobta az atomot a Momentum: szorul a hurok az államtitkár körül

A Momentum állítja, az államtitkár bevallotta, hogy EU-s pénzből épített ingatlanban él.

Tompos Márton, és Hajnal Miklós, a Momentum országgyűlési képviselői szerdán számoltak be róla, hogy Mayer Gábor, jelenlegi államtitkár egy olyan ingatlant birtokol a vagyonnyilatkozata szerint, amelyet EU-s pénzből építettek “rekreációs központnak” még 2014-ben. Most a Momentum politikusai telefonon keresték fel az államtitkárt, hogy tisztázzák, családjával valóban ebben az ingatlanban él-e.

Tompos és Hajnal videójukban felhívják Mayer Gábort, aki egyértelműen kijelenti nekik, hogy családjával ebben a “Lilahegyi Rekreációs Központban” lakik most. „Igen, mi itt lakunk. A fenntartási idő leteltét követően másképpen hasznosítottuk a központot” – magyarázta a videóban Mayer.

Mayer szerint 2018-ig kellett szálláshelyet biztosítani a projekt alapján, azonban Tompos Márton felhívta rá a figyelmet, hogy az EU-s szabály szerint erre 7 évig lett volna szükség.

„Mégiscsak az történik, hogy egy magyar államtitkár egy uniós pénzből épített ingatlant használ családi házként. Azért ez nem a legjobb felhasználása az EU-s forrásoknak” – mondja a videó végén Hajnal.

Ha tetszett a cikk és érdekesnek találta, kérjük, hogy ossza meg ismerőseivel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük