Belföld

Lebontották a Sárvári Kórház egy részét, hogy Tiborcz hoteléhez vezessenek egy utat

Tompos Márton, a Momentum frakcióvezető-helyettese a Facebook-oldalán számolt be róla, hogy sárvári kórház területének egy részér nevetséges áron adták használatba Tiborczéknak, akik elbontották az ott található hullaházat és utat építettek az 5 csillagos hoteljükhöz.

“A csónakázó tó mellett épült fel Sárváron egy – a Tiborcz érdekkörébe tartozó – 5 csillagos hotel, nem mellesleg 2,5 milliárd közpénz támogatással. Azonban a telekhez nem vezetett út” – kezdi videójában Tompos.

A Momentum politikusának beszámolójában elmondja, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőtől kikért adatok alapján kiderült, hogy Tiborczék mindössze 4600 forint/négyzetméter árat fizettek azért, hogy használhassák a kórház 2272 négyzetméteres területét, amelyre végül egy szállodához vezető utat építettek.

„Nevetséges összegért kapták meg a területet és hiába volt itt kerítés, hullaház és egy raktárépület, azt lebontották és utat építettek a luxus szállodához” – emeli ki Tompos és hozzáteszi, hogy utánajár annak is, hogy újra fogják-e építeni a proszektúrát, hogy miért érte meg ez a városnak és hogy egyáltalán miért érte meg ez az országnak.

Fotó: Orbán Viktor/Facebook

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük