Belpol

Közel félmillió forint értékű adományt vitt a DK Iványi Gáboréknak

Tartós élelmiszerekből és tisztítószerekből álló, közel félmillió forint értékű adománycsomagot szállított a Demokratikus Koalíció az Iványi Gábor lelkész vezette Oltalom Egyesület józsefvárosi központjába, ahol rászoruló családok és nyugdíjasok, illetve hajléktalanok ellátása zajlik – közölte a DK sajtóosztálya a Közbeszéddel.

Elmondták: Mi, szociáldemokraták hiszünk abban, hogy a hazának vigyáznia kell a gyengékre és az elesettekre, ezért a Demokratikus Koalíció az elmúlt három évben több millió forint értékben segítette az Orbán-rezsim által támadott Oltalom Egyesület és az egyházi jogállásától megfosztott Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) szociális és oktatási tevékenységét – írják.

A DK hangsúlyozta, a koronavírus-járvány idején finanszíroztuk a Dankó utcai hajléktalanszálló ózonos fertőtlenítését, valamint 80 darab használt laptopot adományoztunk a MET részére, hogy online oktatást biztosítsanak az ország elmaradott régióban élő gyerekek számára.

Kiemelték, számos alkalommal adományoztunk védőmaszkokat, élelmiszercsomagokat, ruhákat, gyerekjátékokat és takarókat is Iványi Gábor egyesületének, hogy folytathassák áldozatos és elhivatott munkájukat. A Demokratikus Koalíció és Dobrev Klára szociáldemokrata Árnyékkormánya a jövőben is segíteni fogja Iványi Gábor karitatív tevékenységét és küzdelmét az orbáni elnyomással szemben – olvasható a Közbeszédnek küldött híranyagban.

Címlapkép: Iványi Gábor/Facebook

Kövessen bennünket a Facebookon is, hogy első kézből értesüljön hazánk és a világ híreiről.

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?