Belpol

Kálmán Olga megmondta a tutit a kormány újabb agymenéséről

Sajtóhírek szerint a kormány Magyarország 27 pontján tervez úgynevezett „Hazaváró Irodákat” nyitni azoknak, akik már hazajöttek – tájékoztatta a Közbeszédet Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője.

Emlékeztetett, az Orbán-kormány a magyar munkavállalók helyett már a vendégmunkásokra alapozza a magyar gazdaságot, a hazavárásra – ráadásul Magyarországon – egymilliárd forint közpénzt elkölteni az év egyik legabszurdabb kormányzati pénzégetésének tűnik.

A DK szerint az itthoni Hazaváró Irodáknál még az is értelmesebb lenne, ha a kormány külföldön nyitna Kivándorló Irodákat.

Mint azt Kálmán Olga elmondta, az is felvetné az ép ész hiányát, de a kivándorlásra sajnos láthatóan van valós igény. Kivándorolni ugyanis fognak a magyarok, hazajönni viszont biztosan nem, amíg európai bérek helyett EU-n kívüli vendégmunkásokra épül a magyar gazdaság – írja a képviselő.

Véleménye szerint, valójában nem hazaváró vagy kivándorló irodák kellenek, hanem szociáldemokrata fordulat: mindenható vállalati profit és vendégmunka helyett európai bérek és nyugdíjak, magánkórházak és magániskolák helyett erős állami egészségügy és oktatás, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarország. Erre a szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány – hangsúlyozta a Közbeszédnek küldött közleményben.

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?