Belföld

Kövér László nem engedi, hogy Semjént kérdezzék Pálffy pedofilokkal szembeni türelmességéről

Kövér László házelnök szerint az elhangzottak nem tartoznak a kormány hatáskörébe. Vadai Ágnes azt követően fordult a kormánypárti politikushoz, hogy Pálfy István (a KDNP korábbi országgyűlési képviselője) a Hír TV műsorvezetőjeként meglehetősen érdekes kijelentésekre ragadtatta magát.

Itt többek közt arról beszélt, hogy „bizonyos türelemmel kétségkívül kell lenni egy olyan betegség felé, iránt, mint a pedofiloké”. A történteket követően a csatorna azonnali hatállyal, egy adás után kirúgta a műsorvezetőt – számolt be a Népszava.

Az ellenzéki politikus azt szerette volna megtudni a miniszterelnök-helyettestől, hogy ő is osztja-e korábbi képviselőtársa álláspontját a kérdésben. Azonban Kövér László megkímélte Semjén Zsoltot a válaszadás kötelezettségétől, a parlament honlapján elérhető indoklása alapján.

„Pálffy István nem tölt be kormányzati tisztséget, az írásbeli kérdésben hivatkozott véleménynyilvánítása pedig nem tartozik a Kormány feladat- és hatáskörébe.”

Ennek jegyében pedig élt jogkörével és visszautasította azt.

Vadai Ágnes kérdéseit az utóbbi időkben már több alkalommal is blokkolta Kövér László. Mint korábban hírt adtunk róla, a házelnök ingerküszöbét meghaladta Böjte Csaba, vagy éppen Németh Szilárd esetleges befóliázásának kérdése. (via nepszava.hu)

Kiemelt kép: HírTv

Ha tetszett a cikk és érdekesnek találta, kérjük, hogy ossza meg ismerőseivel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük