Belföld

Titokzatos beruházás készül egy részben Tiborczhoz köthető, két kerületnyi földterületen

Szeptember 14-én jelent meg egy kormányhatározat arról, hogy Soroksár és Gyál területén termőföldeket, szántókat, legelőket és erdőket jelölt ki a kormány beruházási célterületnek.

Az összesen közel 100 helyrajzi számon lévő terület csak Budapesten 500 hektárnyi. A Telexnek küldött válaszaiból annyi derül ki, hogy valamilyen ingatlanfejlesztést terveznek ide.

A most szeptemberi, újabb kormányhatározat 560 hektárt jelöl meg logisztikai beruházási célterületként. A 2022-es 200 hektárnak több része is belekerült ebbe a több mint 560 hektárba. A két kormányhatározat összesen 144 helyrajzi számot érint, ezek pedig együtt 652 hektárnyi földterületet tesznek ki.

Azt egyelőre nem tudni, hogy egy ekkora, hat-nyolc margitszigetnyi területen milyen projektek valósulhat meg, azt azonban már látni, hogy kik a jövőben méltán értékes földterületek tulajdonosai.

A Válasz Online beszerezte a kijelölt terület tulajdoni lapjait, amiből kiderült, hogy: 173 hektár a XXIII. kerületben egy Földber nevű kft. birtokában van. Ezt a céget tavaly vásárolta fel a Tiborcz Istvánék által kezelt Főnix Magántőkelalap. (via Telex)

Címlapkép: Orbán Viktor/Facebook

lapszemle

lapszemle

Vélemény, hozzászólás?