Külföld

A dél-koreai kormányfő szerint Kínának „felelősségteljes” szerepet kell játszania az észak-koreai fenyegetések megfékezésében

Jun Szok Jol dél-koreai elnök kedden közölte, a múlt héten Li Csiang kínai kormányfővel találkozva felszólította Kínát, hogy „játsszon felelősségteljes szerepet” Észak-Korea nukleáris és rakétafenyegetéseinek megfékezésében.

Az államfő erről a szöuli kormány ülésén beszélt, amelyet a tévében közvetítettek. Hangoztatta, hogy Észak-Korea nem jelenthet „akadályt” a Pekinggel fenntartott kétoldalú kapcsolatokban, miközben „létében fenyegeti Dél-Koreát”.

Kifejtette, hogy „a dél-koreai-amerikai-japán kapcsolatok az észak-koreai nukleáris kérdés komolyabbá válásával szükségszerűen szilárdabbá válnak”, és arra kérte Kínát, hogy kétoldalú kapcsolataik fejlesztésében, valamint az ENSZ Biztonsági Tanácsának állandó tagjaként „játsszon felelősségteljes szerepet”.

Szólt arról is, hogy ő és a kínai kormányfő támogatásáról biztosította a Japán részvételével idénre tervezett háromoldalú csúcstalálkozót.

Kiemelt kép: Pool

Ha tetszett a cikk és érdekesnek találta, kérjük, hogy ossza meg ismerőseivel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük