Belpol

Korrupció gyanúja lengi körül a Lánchíd felújítását a Jobbik szerint

Vizsgálóbizottság azonnali felállítását szorgalmazza a Lánchíd felújítása részleteinek tisztázása érdekében a Jobbik-Konzervatívok – mondta pénteki sajtótájékoztatóján Brenner Koloman, aki a párt színeiben indul a nyári önkormányzati választáson Budapest főpolgármesteri tisztségéért.

Az nem lehet, hogy a Lánchidat, a főváros és a nemzet egységének szimbólumát, egyfajta korrupció gyanúja lengje körül – mondta a városháza előtt tartott sajtótájékoztatón, médiahírekre hivatkozva a politikus.

Azt is sürgette: a kormány attól függetlenül folyósítsa a fővárosnak a felújítás költségeinek ki nem fizetett, hatmilliárd forintos részét, hogy végül a budapestiek hogyan döntenek, járhatnak-e autók a Lánchídon vagy sem.

Brenner Koloman azt ígérte, hogy a jelenlegi főpolgármester által kezdeményezett online felmérés, a szerinte “kamukonzultáció” helyett valódi egyeztetést folytatnak majd a kérdésről a budapestiekkel egy helyi népszavazás keretében.

A jobbikos politikus azt is sürgette, hogy Karácsony Gergely főpolgármester “álljon elő végre egy hihető magyarázattal az adománygyűjtő ládikákkal kapcsolatban”, hiszen befolyásolhatja a választópolgárok döntését az a tudás, hogy mit “pénzeztek” tavalyelőtt egyes ellenzéki erők.

Fotó: Wikipédia

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük