Belföld

Járóbottal, vascsővel és konyhakéssel ölte meg áldozatát a brutális arlói gyilkos – elítélték

A Miskolci Törvényszék tizenhét év fegyház végrehajtási fokozatú szabadságvesztésre ítélte azt az arlói férfit, aki fém járóbottal, vascsővel és konyhakéssel ölt meg egy embert – közölte az MTI-vel szerdán a törvényszék sajtóosztálya.

A tájékoztatás szerint a vádlott 2021 szeptemberében, egy közös italozást követően kialakult szóváltás alatt a járóbottal és a vascsővel többször fejen ütötte és testszerte bántalmazta, majd a konyhakéssel többször megszúrta a sértettet, aki ennek következtében meghalt.

A törvényszék a vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt ítélte el, egyúttal a férfit kizárta a feltételes szabadság kedvezményéből – közölték.

Mint írták, a büntetés kiszabásakor a törvényszék enyhítő körülményként vette figyelembe egyebek mellett a terhelt büntetlen előéletét. Ugyanakkor súlyosító körülményként értékelte ittasságát, “a kitartó, gátlástalan, kíméletlen módon történő elkövetést”, az eszközhasználatot és azt, hogy mást az elkövetéssel hamisan megvádolt.

Súlyosító körülményként esett még latba az élet elleni bűncselekmények elszaporodottsága is. Az ítélet nem jogerős, ellene a vádlott és védője fellebbezést jelentettek be, az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik – olvasható a közleményben.

Fotó: pixabay

Vélemény, hozzászólás?