Gazdaság

Internetes élelmiszervásárlás – tényleg megéri?

Olyan időket élünk, amikor internet nélkül elveszettek vagyunk, hisz szinte mindent online intézünk. Barátokkal „találkozunk”, könyveket olvasunk, filmeket nézünk, tanulunk, szórakozunk, néha dolgozunk. Hosszú évek óta vásárolhatunk online is, és a legtöbben megszoktuk ezt a módit.

Az online élelmiszer-vásárlás azonban viszonylag újdonság. Ne áltassuk magunkat, néha akadályokba ütközünk ennek a lehetőségnek a használata előtt, ezért úgy döntöttünk, megnézzük, megéri-e egyáltalán.

Miért érdemes online vásárolni?

Nagyon sok oka van. Íme, azok, amelyek talán a leginkább megszólítanak bennünket.

  • Időmegtakarítás – sokunk szempontjából ez a legnagyobb érték. Igen, el kell töltenünk néhány pillanatot a termékek kiválasztásával, a virtuális kosárba helyezéssel és a fizetéssel, de összehasonlíthatatlanul kevesebb időt vesz igénybe, mint egy klasszikus bolt látogatása esetén. Nem kell felöltözni, elmenni vagy elautózni a szupermarketbe vagy a diszkontba, átgázolni a többi ember tömegén, és nem kell sorban állni a pénztárhoz. Ez már önmagában komoly kinyilatkoztatás, nem?
  • Megkönnyebbülés a gerincnek – senki sem szereti az élelmiszereket cipelni, különösen a lépcsőn, ami nyilvánvaló okokból arra ösztönöz bennünket, hogy online vásároljunk be. Persze lemondunk a friss levegőn sétálásról, ami viszont árnyoldal.
  • Nincs több impulzív vásárlás – az interneten alaposan át tudunk gondolni minden vásárlást, gyorsan összehasonlíthatjuk az árakat, és nem csábítanak annyira a különféle promóciós kampányok. Átnézhetjük az akciós újságok kedvezményeit, kezdve az Interspar akciós újság hasábjaitól a többi brand árleszállításáig, amivel tovább cizellálhatjuk a megtakarítások sorait. Csak azt vásároljuk, amire valóban szükségünk van, így nem pazarolunk pénzt és élelmiszert sem.

Minden bizonnyal megéri rendszeresen ellenőrizni a promóciókat az online áruházakban, amelyek esetenként bizonyos időpontokban ingyenes kiszállítást is garantálnak. Azonban leszögezhető, hogy az online vásárlás még a vásárlások import költségeit figyelembe véve is nagyon jövedelmező, vagy legalábbis versenyképes lehet a hagyományos üzletéri shoppinghoz képest. Ne feledkezzünk meg az időmegtakarításról és a nullás üzemanyagszámláról se! (via bidista.com)

Fotó: Pixabay

 

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények