Belföld

Hadházy pert nyert, ki kell adni a 244 milliárdos zuglói gigaberuházás részleteit

Másodfokon kimondta a bíróság: nincs semmi, ami nemzetbiztonsági kockázatot jelentene a Bosnyák tér mögé épülő irodaház szerződésében, így azt ki kell adni – közölte Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő.

Az ellenzéki politikus azt írta, hogy a szerződés mellékleteinek megismeréséért külön perel a Transparency International Magyarország jogászainak segítségével, ebben eddig az elsőfokú ítéletig jutottak el, azt megnyerte.

Az egykori Csömöri úti sporttelep helyén az irodaház már javában épül, a projektcég, a Zugló-Városközpont Ingatlanfejlesztő a korábban Tiborcz Istvánnal, a miniszterelnök vejével is üzletelő Balázs Attilához tartozik – mutattuk be korábban.

Arról áprilisban írtak alá szerződést, hogy a magyar állam 244 milliárd forintért megveszi a félkész irodaházat. Korábban az építkezés elkezdése sem volt egyszerű: a zuglói önkormányzat változtatási tilalommal akarta megakadályozni, hogy a kormány által kiemelt beruházássá minősített munka elindulhasson, ezt a Kúria döntése törölte el.

Hadházy már korábban is arról a feltételezéséről írt, és így tett most is, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt költöztetné a zuglói irodaházba az állam. Erről még nincs hivatalos információ, de egy júniusi kormányinfón Gulyás Gergely kancelláriaminiszer azt mondta, a kormány azért száll be a projektbe, mert állami szerveket szeretnének kiköltöztetni Zuglóba, ekkor példaként a NAV-ot és a Központi Ellátási Főigazgatóságot említette. (via hvg.hu)

Címlapkép: Hadházy Ákos, fotó: Facebook, illusztráció

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?