Boulevard

Ha ezt elolvasod, soha többet nem dobod ki a kávézaccot

Azt sokan tudják, hogy a használt őrölt kávét érdemes ráborítani a növények földjére, de még rengeteg dologra használhatjuk a súrolástól a színezésen át a szagtalanításig.

  1. A kávé színes köröket hagy maga után az asztalon, és mivel szépen fog, az apróbb karcolásokat is eltüntethetjük vele a fabútorokról. Csak öntsünk össze egy rész ecetet, egy rész meleg vizet, keverjünk bele kávézaccot, majd egy ronggyal dörzsöljük bele a felületbe. A világosabb fánál nem kell sokat várni, ha sötétebb, akkor egy órát is hagyhatjuk, mielőtt lemossuk.
  2. A lefőzött kávénak bőven marad annyi ereje, hogy segítsen semlegesíteni a kellemetlen szagokat. Érdemes egy kicsit tartani belőle a hűtőben.
  3. Akár nagyobb felületeket is szép barnára festhetünk mindenféle festék vagy pác nélkül. Ehhez a képkerethez egy éjszakát állni hagyták a kávés-ecetes keveréket, majd három rétegben vitték fel.
  4. A kávét az edények súrolására is használhatjuk. Persze olyasmit ne tisztogassunk vele, amit barnára foghat.
  5. Nemcsak az edényeket, az arcunkat is bedörzsölhetjük zaccal. Bolti bőrradír helyett keverjünk össze egy kis zaccot és mézet, esetleg vizet vagy olívaolajat. Testradírnak is használhatjuk, és dúsíthatjuk illóolajokkal.
  6. Sőt, ha szappant főzünk, abba is keverhetünk pár kanállal, főleg, ha szeretjük az illatát.
  7. A meleg ősznek köszönhetően még mindig szemtelenkednek a legyek, de ha egy tálkába zaccot teszünk, és meggyújtjuk,elűzhetjük őket.
  8. A kávézaccnak tényleg nagyon örülnek a növények, hiszen tápanyagot szolgáltat, és különösen a rózsák és a hortenziák hálálják meg, mivel savasítja a talajt. Ha komposztálunk, akkor mindenképp ide dobjuk ki a zaccot.
  9. Ha kiszárítjuk a zaccot, művészkedhetünk vele, a legjobb, ha a gyerekekkel együtt rajzolgatunk a kertben egy sima felületen.

Forrás

Címlapkép: Pixabay

Ha tetszett a cikk és érdekesnek találta, kérjük, hogy ossza meg ismerőseivel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük