Belföld

Gelencsér: Minden igazságtalan és embertelen rendszer a történelem szemétdombjára kerül

Az 1956-os forradalomra és szabadságharcra emlékezve Gelencsér Ferenc, a Momentum elnök-frakcióvezetője a közösségi médiában tett közzé videót.

 „Minden igazságtalan és embertelen rendszer a történelem szemétdombjára kerül, működtetői pedig a nemzeti emlékezetben nem hősök, hanem bűnözők lesznek. Egyetlen elnyomó sem érezheti azt, hogy neki majd sikerül a hazugságaival örök helyet szereznie nemzetünk nagyjai között”

– mondta Gelencsér és hozzátette, hogy ezért szerinte a Szabadság téren található szovjet emlékművet át kellene helyezni a rákoskeresztúri köztemetőbe.

„A múlt rendbetétele nem felesleges munka, egy üzenet a jelennek és a jövőnek. Azt üzenjük vele, a történelem, a társadalom végül mindig igazságot tesz”

– folytatta gondolatát.

Gelencsér a videó végén kiemelte, hogy fontosnak tartja, hogy Magyarország végre kiálljon a putyini hazugságokkal szemben.  Szerinte elfogadhatatlan, hogy Putyin utasítására úgy mutatják be az orosz történelem tankönyvben a magyar szabadságharcot, mintha 1956-ban lázadó radikálisok, a fasiszta Magyarország volt katonái fogtak volna fegyvert.

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?