Belföld

Fontos beruházásokat állít le Lázár, miközben közpénz milliárdokkal tömik a ménesbirtokát

Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezető-helyettese, a közösségi oldalán tett közzé egy videót, amiben bemutatja, hogy hiába a gazdasági válság és a megszorító intézkedések, az állampárt mindig talál módot a közpénzek ellopására.

„Lázár János leépítésügyi miniszter vezetésével az állampárt gyakorlatilag minden olyan beruházást leállított, amely a magyarok mindennapjait segítené. Egy dologról azonban nem mondott le: a saját érdekeltségeikbe tartozó cégek és vállalkozók támogatásáról, megsegítéséről és az ahhoz tartozó projektek finanszírozásáról” – kezdte videójában Bedő.

Ebbe a kategóriába tartozik a Lázárhoz köthető mezőhegyesi ménesbirtokon található Nonius Hotel is, amely felújítására már több milliárd forintot csorgatott az állam az elmúlt években, a szálloda viszont még mindig nagyon rossz állapotban van és közben pedig a mezőhegyesi vasútvonalat is bezárták.

„Jól látszik, hogy míg a kormány okozta megélhetési válság ürügyén minden fontos beruházást leállítanak, még a mezőhegyesi vasútvonalat is bezárják, addig a kormányközeli érdekeltségébe tartozó cégeknek bőven jut forrás, mégpedig átláthatatlan módon. Azt se feledjük, hogy a Lázár vezette ménesbirtok alapítványa közvetlenül a választások előtt kapott 15 milliárd forint támogatást az államtól” – mondta a Momentum politikusa.

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?