Belföld

Navracsicsék szerint nincs azzal semmi baj, ha egy államtitkár uniós pénzből épült ingatlanban él

Egy hónapja derült ki, hogy Mayer Gábor területfejlesztési államtitkár egy olyan családi házban lakik, amelyet eredetileg uniós pénzből rekreációs központnak épített a vállalkozása. A ház 2014-ben épült, a felépítésére 46 millió forint uniós támogatást kaptak, és Mayer szerint csak 2018-ig kellett rekreációs központnak használni az ingatlant – írja a 24.hu.

Most Arató Gergely DK-s képviselő feltette a kérdést Mayer főnökének, Navracsics Tibor területfejlesztési miniszternek, hogy felveti-e a visszaélés gyanúját, hogy az államtitkár uniós pénzből épült családi háza és igazából arra lett volna kíváncsi, hogy erkölcsi szempontból hogyan látják az esetet. Navracsics helyett a másik államtitkára, Latorcai Csaba válaszolt, aki nem látott semmi kivetnivalót ebben.

“Az említett projekt esetében egy magyar vállalkozás megpályázott egy 50 százalékos intenzitású uniós forrást, a pályázaton pontozást követően nyert, a megvalósításhoz pedig saját forrást és banki hitelt vett igénybe. A projekt fenntartási időszaka 2018-ban lezárult, a megvalósítás és elszámolás rendben lezajlott, a több alkalommal végzett helyszíni ellenőrzés során szabálytalanság nem merült fel. Kiemelendő, hogy a fenntartási időszak lezárulását követően a kedvezményezettnek nincs további kötelezettsége a projekttel összefüggésben”

– írta Latorcai, aki külön kitért arra, hogy a hírek szerint csak honlapon volt elérhető az állítólag kialakított szálláshely, valójában nem fogadtak vendéget.

“Felhívom a figyelmét arra is, hogy az említett pályázati feltételek nem tették lehetővé a szállásszolgáltatást, tehát a kedvezményezett szabályszerűen és az előírásokat betartva járt el, amikor nem fogadott szállóvendéget. Akkor járt volna el jogszerűtlenül, ha szállás szolgáltatást biztosított volna”

– védte meg államtitkártársát az államtitkár.

(via 24.hu)

Címlapkép: MTI/Kovács Attila

lapszemle

lapszemle

Vélemény, hozzászólás?