Belföld

Fontos bejelentést tett Orbán Viktor szerda délelőtt

Orbán Viktor magyar miniszterelnök továbbra is nagyon elfoglalt, és ez a szerdai napon sincs másképp.

Az elmúlt napokban rengeteg szó esett Novák Katalin köztársasági elnök hirtelen lemondásáról, illetve Varga Judit politikai visszavonulásáról. Ezzel két erős és ismert női név szállt ki, akik korábban nagyon fontos láncszemként működtek. Egyre több nyilatkozat jelenik meg ennek kapcsán, de azóta Novákot és Vargát nem lehetett hallani az ügyben.

Közben kezd körvonalazódni, kik azok, akik esélyesek lehetnek arra, hogy átvegyék Novák helyét, és a következő években köztársasági elnökként dolgozzanak tovább az országért. Hamarosan választásra kerül sor, és megtudjuk, ki az utód. Arra is lehet esély, hogy nő veszi át a szerepet, bár a reális kép szerint inkább férfi politikus lesz a befutó.

Orbán Viktor miniszterelnök korábban már egyértelművé tette a véleményét a kirobbant vita kapcsán, majd törvénymódosítást nyújtott be, amit szinte biztosan jóváhagynak. Minden bizonnyal ez is téma a szerdai kormányülésen, ugyanis a miniszterelnök összehívta a kormányt.

Az esetek többségében szerdán tart kormányülést a kormány, amit Kormányinfó követ. Ha ez most is így lesz, valószínűleg a kérdések többsége Novák és Varga távozására vonatkozhat. Gulyás Gergely miniszter válaszolhat ezekre a kérdésekre, aki szintén maximálisan alkalmas lehet a köztársasági elnöki feladatok ellátására. (via liner.hu)

Fotó: fuhu.hu

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?