Belföld

Felgyorsítják a vendégmunkások tömeges behozatalát Orbánék

Felgyorsítja az Orbán-kormány a zömében ázsiai vendégmunkások tömeges behozatalát: az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság jelentősen könnyíti az EU-n kívülről érkező külföldiek tartós munkavállalását engedélyező eljárásokat – ezt Nemes Gábor, a DK szakszervezeti és foglalkoztatási szakpolitikusa közölte a Közbeszéddel.

A Demokratikus Koalíció szerint a vendégmunkások tömeges behozatala helyett a magyar dolgozók azonnali béremelésére van szükség. Az orbáni infláció, az áremelések, az újabb és újabb orbáni megszorítások szinte felfalják, értéktelenné teszik a már román béreknél is kisebb, az EU-ban sereghajtónak számító magyar béreket. Az olcsón dolgozó vendégmunkások behozatala pedig még inkább lenyomja a magyar dolgozók fizetéseit – áll a lapunkhoz eljuttatott közleményben.

Mint azt írták, a Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány arra készül, hogy a kormányváltás után leállítsa a vendégmunkások tömeges behozatalát, helyette bevezesse az európai minimálbért és letörje az orbáni inflációt, hogy az árak helyett a magyar dolgozók bére és a nyugdíjak emelkedjenek – közölte lapunkkal a DK Sajtóosztálya.

(Címlapkép: Heti Tv Pirkadat c. műsora)

Ha tetszett a cikk és érdekesnek találta, kérjük, hogy ossza meg ismerőseivel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük