Pletykafészek

Ezt nem lehet abbahagyni! Íme, az isteni finom bundás hús receptje

Unod a sima sült húst és rántott húst? Akkor itt az idő, hogy kipróbálj egy különleges receptet, amit szinte minden alkalomra elkészíthetsz és a család kedvence lesz. Egyszerű, ízletes és megunhatatlan. 

Tészta

Hozzávalók

  • 0.5 kg sertés rövidkaraj (lehet tarja, csirke vagy pulykamell is)
  • 3 db tojás
  • 0.5 dl napraforgó olaj
  • 1.5 dl tej (szükség szerint)
  • 3 evőkanál finomliszt (szükség szerint)
  • só ízlés szerint
  • 4 evőkanál zsír (a sütéshez)

Öntet

  • Egy kisebb tálkába öntünk 1 nagy pohár tejfölt (joghurttal is elkészíthető), majd reszelünk bele 3 gerezd fokhagymát, de ízlés szerint lehet ízesíteni friss kaporral, lilahagymával, de aki a pikánsabb ízeket kedveli, akár gyömbért, vagy medvehagymát is tehet a tejfölbe.

Elkészítés

  1. A húst kiklopfoljuk, és besózzuk. Pár percig állni hagyjuk.
  2. Ezalatt az idő alatt elkészítjuk a bundát. A tojásokat feltörjük, és felverjük. Adunk hozzá egy csipetnyi sót, tejet és az olajat. Kézimixerrel vagy lehet habverővel fokozatosan hozzáadagoljuk a lisztet. Akkor lesz jól elkeszítve a bunda, ha kicsit sűrűbb lesz a palacsinta tésztánál
  3. Forró zsírban (nagyon fontos hogy az zsír forró legyen) kisütjük. Úgy tegyük a zsírba a bebundázott húsokat, hogy előtte a felesleget lefolyatjuk róla, így nem lesz hatalmas a bunda rajta. De aki szereti úgy, az persze kihagyhatja ezt a lépést.
  4. Először hirtelen megsütjük a bő zsírban nagy lángon, aztán takarékon készre sütjük.
  5. Ezek után egy nagyobb tepsibe tesszük a hús szeleteket, majd mehet is rá a bekevert öntet.
  6. Megszórhatjuk reszelt sajttal, majd betesszük a sütőbe 180-fokra, 10-percig.

Tálalhatjuk különlegesebb köretekkel is. Én tojásos rizzsel készítettem.

Fotó: Bernhardt Bettina/ Közbeszéd