Belpol

Ez durva! Először szólalt meg Pölöskei Gáborné a bicskei gyermekotthonban történtekkel kapcsolatban

Magánindítványként tett büntető feljelentést Dobrev Klára DK-s politikus ellen nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége miatt Pölöskei Gáborné.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek nyilatkozott, ez volt az első megszólalása a bicskei gyermekotthonban történtekkel kapcsolatban:

Dobrev Klára nem kevesebbet állított, minthogy bűncselekményt követtem el. Márpedig egy ilyen állítás nem a szólásszabadság által védett politikai vélemény közlése, hanem rágalmazás, függetlenül attól, hogy az érintett közéleti szereplő vagy sem.

Az MTI azt is írja, hogy Pölöskei Gáborné emlékeztetett a nemrégiben Áder János által is ismertetett tényekre, miszerint 2011 őszén a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon növendékeitől kapott információk alapján jutott tudomására, hogy az intézmény igazgatója bizonyos esetekben szexuális tartalmú gesztusokat, kijelentéseket tett növendékei felé, valamint velük szemben szexuális zaklató magatartást tanúsít.

A Fővárosi Önkormányzat Oktatási, Gyermek- és Ifjúságvédelmi Főosztályának vezetőjeként írásbeli feljegyzésben tájékoztatta a főjegyzőt és az aljegyzőt. Az általa vezetett Főosztály büntetőfeljelentés előkészítését kezdte meg. Hozzátette: a feljelentés kidolgozására utasítást adott, kidolgozásában részt vett. Egy nappal később a főpolgármester-helyettes Budapest Főváros Önkormányzata képviseletében feljelentést tett az Országos Rendőr-főkapitányságnak, amelyhez csatolta a közérdekű bejelentést is.

A nyomozó hatóság a 2011-ben indult büntetőeljárást gyanúsítotti felelősségre vonás nélkül 2012-ben megszüntette – ismertette Pölöskei Gáborné.

Mindez, amit a helyettes államtitkár most elmondott az MTI-nek, korábban is ismert volt. Az ügy különössége – ahogy azt hétfőn megírtuk – inkább abban áll, hogy Pölöskei Gáborné mindeddig egyáltalán nem szólalt meg a bicskei gyermekotthonban történtekkel kapcsolatban,

helyette valamiért testvére, Áder János volt köztársasági elnök nyilatkozgatott.

Ahogy egyébként az is érdekes vetülete a dolognak, hogy a DK egyik korábbi, az üggyel és abban Pölöskeiné szereplével foglalkozó közleményét az MTI többek közt arra hivatkozva nem volt hajlandó közölni, hogy Pölöskei Gáborné Áder Annamária nem közszereplő.

Emlékeztetőül: Áder János korábban részletezte is, mi az a három állítás, amelyet húga kifogásol a DK-s megnyilvánulásokban. Ezek lennének azok:

  • „Tarlós István főpolgármestersége alatt a bicskei gyermekotthon két dolgozója már 2011-ben elmondta, hogy a gyermekotthon igazgatója zaklathatja a gyerekeket, mégsem történt semmi.”
  • „Az ügy eljutott a Főváros Oktatási, Gyermek- és Ifjúságvédelmi Főosztályához, melynek akkori vezetője Pölöskei Gáborné Áder Annamária volt, Áder János testvére. Neki tudnia kellett arról, hogy mit csinál az igazgató a bicskei gyermekotthonban lakó gyerekekkel, mégsem tett semmit, ezért a pedofil igazgató még 5 éven át zaklathatta a rábízott gyerekeket.”
  • „Pölöskei Gáborné Áder Annamáriát a hallgatása után előléptették, Balog Zoltánnak lett az államtitkára.”

ak Intézményfejlesztési Főosztályát vezette, egy évvel később a köznevelési intézményrendszer fejlesztéséért felelős helyettes államtitkárként tevékenykedett, majd a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ első embere lett, hogy aztán szakképzésért felelős helyettes államtitkárrá avanzsáljon. Jelenleg is e minőségében praktizál a Csák János által vezetett Kulturális és Innovációs Minisztérium berkeiben.

Pölöskei Gáborné egyébként azt is tudatta, hogy egy héttel ezelőtt – szintén magánindítvány formájában – a DK-s Gy. Németh Erzsébet ellen is büntetőfeljelentést tett. Gy. Németh volt az, aki az ominózus sajtótájékoztatót tartotta, amiről az MTI nem számolt be. (via 444.hu)

Fotó: Marjai János/MTI

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények