Belpol

Pintér fittyet hányt a bizottsági meghallgatására, ahol az összeomló védőnői hálózat lett volna a téma

Amikor az Orbán-kormány tavaly államosította a védőnői hálózatot, már akkor látszott, milyen hatalmas bajt okoznak ezzel – tájékoztatta a Közbeszédet Varga Zoltán, a DK országgyűlési képviselője, az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának elnöke.

Varga szerint a következmények világosak: sok körzet védőnő nélkül maradt, túlterhelt az ellátórendszer, és az alacsony fizetések miatt az utánpótlás is veszélybe került.

Ahogyan arról korábban a Közbeszéd beszámolt, ezért az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának elnökeként Varga Zoltán kezdeményezte Pintér Sándor bizottsági meghallgatását, azonban nemhogy a belügyminiszter, de még az egészségügyi államtitkár sem jelent meg az ülésen, Bidló Judit helyettes államtitkárra hárítva a feladatot. A DK-s politikus továbbá kiemelte, hogyha mindez nem lenne elég, a fideszes többség leszavazta, hogy a védőnők képviselője szót kaphasson.

A Demokratikus Koalíció szerint ezzel Pintér Sándor már nem először hagyta cserben a magyarokat.

Az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának elnöke szerint Pintér nem foglalkozik azzal, hogy teljesen leépül az állami egészségügy, csak felveszi a több milliós fizetését, de dolgozni, a magyarokon segíteni már nem akar.

A Demokratikus Koalíció álláspontja szerint Magyarországnak szociáldemokrata kormányra van szüksége, amelynek a milliárdos elit helyett a magyar emberek az elsők: erre a szociáldemokrata fordulatra készül a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány – közölték.

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?