Belpol

Elutasították a DK Orbán Viktor elleni vagyonnyilatkozati eljárását

A DK vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett Orbán Viktor ellen, amikor a sajtóból kiderült, hogy Orbán Viktor már munkamegbeszélésekre is használja az apja nevén lévő, de valójában az általa és családja által használt hatvanpusztai kastélyt – tájékoztatta a Közbeszédet Hegedűs Andrea, a DK országgyűlési képviselője, a Mentelmi Bizottság alelnöke.

Az Országgyűlés Mentelmi Bizottsága tegnap elutasította a DK Orbán Viktor elleni vagyonnyilatkozati eljárását, mivel a beadványunk szerintük „feltételezéseken alapul”, valamint „a sajtóinformációkra épülő állítás nem lehet alapja vagyonnyilatkozati eljárás megindításának”.

Hegedűs Andrea kiemelte, ha holnap fotókkal és videókkal bizonyítaná be a sajtó, hogy minden, ami Mészáros Lőrinc nevén van, valójában Orbán Viktor tulajdona, a Mentelmi Bizottság akkor sem tenne semmit, hiszen minden sajtóhír csak „feltételezés”.

A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktort és bűntársait csak a hatalom választja el a felelősségre vonástól. A DK szerint Orbán Viktor hiába íratja strómanokra sokszázmilliárdos vagyonát, Magyarországon mindenki tudja, hogy a lopott vagyon valójában a miniszterelnöké.

Hegedűs Andrea hangsúlyozta, a Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány a kormányváltás után véget fog vetni az Orbán-családdal összenőtt milliárdos elit uralmának és az igazságszolgáltatás függetlenségének helyreállításával vissza fogja venni a lopott közvagyont a miniszterelnök strómanjaitól – írja lapunkhoz eljuttatott közleményében a DK politikusa.

Címlapkép: Nyugati Fény

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?