Belpol

A Belügyminisztérium nem árulja el, miért rúgtak ki 17 kórházigazgatót

Szabó Tímea Facebook bejegyzésében arról írt, hogy Óbuda-Békásmegyer országgyűlési képviselőjeként és a Párbeszéd – Zöldek politikusaként konkrétan arra kérdezett rá, hogy miért volt szükség az óbudai Szent Margit Kórház igazgatójának, Dr. Nagy Mihálynak a menesztésére.

Bejegyzésében kitér arra is, hogy Nagy Mihály felmentése azért is inkább meglepő, mert a kórházak jól ismert nehézségei közepette is magas szakmai színvonalon irányította az intézményt, és széles körben jó vezetőnek ismerik el.

“A fentiek alapján vártam Pintér Sándor válaszát a kérdésemre” – fogalmazott Szabó Tímea.

A képviselő nem kapott választ ahogy arra sem, hogy ki lesz az utódja.

Úgy fogalmazott, hogy elképesztően méltatlan, hogy maguk az érintettek sem kaptak az elbocsátásukról egyetlen szó indoklást sem. Ezek szerint nem szakmai indokai vannak, hanem megint személyes ambíciók vezetnek egyeseket? – tette fel a kérdést.

Rétváritól annyit tudott meg, hogy a nyugdíjazott igazgatók kitüntetést kapnak. Szabó úgy reagált, “nagy segítség ez a betegeknek, köszönjük szépen. Illetve hozzátette, hogy a kirúgott igazgatók végzettségüknek megfelelő munkakörben történő továbbfoglalkoztatása biztosított”.

Fotó: MTI/Kovács Attila

Vélemény, hozzászólás?