Belpol

Eltitkolta az Orbán-kormány, hogy egy magasrangú államtitkár is K. Endre szülőfalujában nyaralt Novák Katalin előtt

Erről Kálmán Olga beszélt mai sajtótájékoztatóján.

A bicskei pedofilsegítő, K. Endre szülőfalujában, ráadásul ugyanabban a luxuskastélyban nyaralt Lázár János építészeti és közlekedési miniszter államtitkára, mint Novák Katalin volt köztársasági elnök, pár hónappal azután, hogy kegyelmet adott K. Endrének – tájékoztatta a Közbeszédet Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője.

Lánszki Regő államtitkár egy Facebook-bejegyzés szerint 2023 júniusában üdült az erdélyi Zabolán, míg Novák Katalin 2023 augusztusában.

Kálmán Olga emlékeztetett, hogy ennek ellenére az Orbán-kormány összes minisztériuma azt válaszolta a Demokratikus Koalíció írásbeli kérdéseire, hogy fogalmuk sincs arról, mely kormánytagok nyaraltak már K. Endre szülőfalujában.

A Demokratikus Koalíció szerint nincsenek véletlenek, “igenis létezik az orbáni pedofilhálózat”.

“Hiszen miért titkolta el az Orbán-kormány, hogy Lázár János államtitkára, Novák Katalinhoz hasonlóan szintén Zabolán nyaralt? Vajon az Orbán-kormány hány tagja visszatérő vendég még K. Endre szülőfalujában? Miért olyan fontos Zabola az Orbán-kormánynak, ahol a kastélyszállót üzemeltető családot Lévai Anikó révén szoros barátság fűzi Orbán Viktor családjához? Nincsenek véletlenek az Orbán-rendszerben! Az orbáni pedofilhálózatot ismerjük, és a kormányváltás után ki fogjuk söpörni az országból”

– fogalmazott a DK-s politikus.

Címlapkép: Kálmán Olga sajtótájékoztató / Közbeszéd képernyőfelvétel

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.