Belföld

Elárulták, újraindulhat-e határidőben a vasúti forgalom a Győr-Budapest vonalon

A felújítás első üteme még szeptember 18-án kezdődött a MÁV győri fővonalán, mostanra már a harmadik ütemet szenvedik a nyugati országrészből a fővárosba és vissza utazók, ezt a Gulyáságyú Média közölte a Közbeszéddel.

A MÁV ígérete szerint a felújítás december 9-re készül el, ekkortól szűnik meg az a közlekedési helyzet, hogy az e vonalon közlekedőknek vonatpótló autóbuszra (majd vissza a vonatra) kell szállniuk ahhoz, hogy elérjék úticéljukat.

Gulyáságyú Média videóiban a leginkább érintett térség kormánypárti országgyűlési képviselőjét és a szintén kormánypárti Bicske polgármesterét kérdezték egy keddi sajtóeseményen arról, hogy az állami vasúttársaság tudja-e tartani az ígéret szerinti, december 9-i határidőt.

Tatabánya és Biatorbágy között jelenleg is vonatpótló buszok szállítják az utasokat, akiknek így kétszer is át kell szállniuk, amennyiben az ország észak-nyugati részéből Budapestre szeretnének eljutni.

Bálint Istvánnét, Bicske Fidesz-KDNP-s polgármesterét és Tessely Zoltánt, a vasúti közlekedés hiányával leginkább érintett térség kormánypárti országgyűlési képviselőjét kérdezték a Gulyáságyú Média munkatársai arról, hogy a harmadik felújítási ütem december 9-i határideje után újraindul-e a forgalom az egyes vasúti fővonalon.

A fideszes országgyűlési képviselő nyilatkozott arról is, hogy gyorsabb lesz-e a vonatközlekedés a felújítást követően az érintett szakaszon.

Címlapkép: Gulyáságyú Média

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük