Belföld

Egyre durvább a fideszes belharc: Rogán kirúgta Demeter Szilárd embereit

A Magyar Hang úgy tudja, hogy a Nemzeti Tehetséggondozó Nonprofit Kft.-ből menesztik Demeter embereit. A portál szerint nagy erőkkel dúl a Rogán–Demeter–háború. A lap úgy fogalmaz, hogy „Rogán csapata kiütéssel győzött”, és azt állítja, hogy teljes sorcserét hajtottak végre a Nemzeti Tehetséggondozó Nonprofit Kft.-ben, Demeter Szilárd embereit menesztve, ami már a cégbírósági adatokból is látszik – írja a 168.

A Nemzeti Tehetséggondozót kétmilliárddal támogatja az állam, évfolyamonként akár 200 hallgató is végezhet, a tanulmányi időre pedig 200 ezres ösztöndíjat is igényelhetnek.

A portál szerint „szilárdtalanítják” a magyar közpénzből felépített erdélyi médiaholdingot, és arra a következtetésre jutott a lap, hogy propagandista médiamunkásokat fognak képezni a Megafon és az újságírókat lejáratni próbáló álcivil szervezet, a Transzparens Újságírásért Alapítvány számára.

A Media1 és a Magyar Hang szerint az intézmény támogatásának feltétele volt, hogy Rogán emberei vegyék át Demeter Szilárd embereinek helyét, így került a képbe Pongrácz is, a felügyelőbizottságba pedig a Megafonhoz és a Mathias Corvinus Collegiumhoz köthető figurák kerültek, többek között a Miniszterelnöki Kabinetiroda korábbi munkatársa, Molnár Balázs. (via 168.hu)

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

Ha tetszett a cikk és érdekesnek találta, kérjük, hogy ossza meg ismerőseivel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük