Pletykafészek

Ebből a gyümölcsből egyetlen darab 150 ezer forintba kerül, mégis szabályosan elkapkodják

Nem kevesebb, mint 143 ezer forintba kerül egyetlen darabja, mégis rajonganak a Rubyglow ananászért. Megmutatjuk, mi a titka.

A gyümölcsöt tizenhatévnyi kutatás után Costa Ricában hozták létre, és évente csak néhány ezer darabot termelnek belőle – írta meg az Economx. A Rubygold ananász névre keresztelt gyümölcs annak ellenére nagyon kapós a vásárlók körében, hogy aranyárban, darabonként 395 dollárért, azaz nagyjából 143 forintnak megfelelő összegért kínálják.

Ezért ilyen drága ez a gyümölcs

Az igazi ritkaságnak számító ananász neve nem véletlenül az, ami: rubinhoz hasonló héja egy nagyon ízletes, édes, sárga húst vesz körül. Az eredetileg Kínából származó gyümölcsöt a Del Monte nagykereskedő cég vitte Észak-Amerikába is.

Elkapkodják az éttermek

Bármennyire is drága ez az ananász, a luxusélelmiszert elkapkodják. Elsősorban az exkluzív éttermek vásárolják fel, többek között jó pár Michelin-csillagos is. Egyelőre úgy néz ki, hogy hamarosan szélesebb körben is eleréhető lesz a gyümölcs.

Mint írták, az amerikai földművelésügyi minisztérium adatai alapján az elmúlt 10 évben jelentősen nőtt a prémium gyümölcsök fogyasztása, köztük az eperé, a mangóé és az avokádóé. Ugyanakkor a luxusgyümölcsökre a legnagyobb kereslet Ázsiában van, amelyet Japán igyekszik kiszolgálni. Ebben az országban állítják elő a világ legdrágább epreit, de néhány éve az itt termesztett sárgadinnye is rekordárakat ért. 2019-ben a Yubari King fajból két darab 45 ezer dollárért, azaz 1,6 millió forintért kelt el egy árverésen.

Fotó: Pixabay

(via divany.hu)

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények