Pletykafészek

Magas intelligenciáról árulkodik, ha beszélgetsz házikedvenceiddel

Aki tart valamilyen háziállatot, az biztosan beszél kedvencéhez, annak ellenére, hogy mindannyian tudjuk, az állatok nem értik a nyelvünket. Ezt a jelenséget antropomorfizációnak nevezik, és sokan úgy gondolják, ez egy ösztönösen hibás reakció az emberek részéről, hiszen értelmetlen dolog állatokkal, vagy épp növényekkel beszélgetni.

Erre cáfolt rá most a chicagói egyetem egyik professzora, aki a témában végzett kutatást, melyből kiderült, hogy az állatokkal való kommunikáció az intelligencia egyik jele.

Nemrégen még a tárgyak és állatok emberként való kezelését gyerekesnek és ostobaságnak tartották, mára viszont kiderült, hogy mindez a magas intelligenciának köszönhető.

– nyilatkozta a szakértő.

Az antropomorfizmust kutatók szerint immár tudományosan is bizonyítható, hogy az állatokkal való „beszélgetés” az intelligencia meglétéről tesz tanúbizonyságot. Sőt, ugyanez igaz azokra is, akik a növényeikhez beszélnek rendszeresen.

Nincs okunk tehát arra, hogy ostorozzuk, vagy butának tartsuk magunkat akkor, ha épp kiöntenénk a szívünket házi kedvencünknek, vagy csak elmesélnénk nekik, mi történt velünk aznap. Ha legközelebb emiatt úgy éreznénk, butaságot csinálunk, csak jusson eszünkbe a University of Chicago kutatása!

Te is szoktál „beszélgetni” az állataiddal? (via Bidista)

Fotó: Pixabay

Ezeket olvasta már?

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük