Belpol

Biztonsági őrök mellett, azonnal felmondtak a dolgozóknak, akik vendégmunkásokat tanítottak be Gyöngyösön

A német B. Braun gyöngyösi gyárában egy megbízási szerződéssel alkalmazott külsős cég hajmeresztő körülmények között bocsátotta el közel húsz dolgozóját. E munkavállalók az üzembe érkező Fülöp-szigeteki vendégmunkásokat tanították be, s miközben nekik menniük kellett, a külföldiek tovább dolgoznak az üzemben. Az eset kapcsán a multicég is megszólalt – számolt be a 24.hu.

„Szombaton még bent voltam takarítani, aztán vasárnap otthon maradtam egy napot, hétfőn meg hajnalban felkelek fél négykor, megyek be, aztán már dobnak is ki, mint egy kutyát. Nem mondták meg, hogy miért nem kellek, és még felmondási időt sem adtak” – összegezte tapasztalatait lapunknak egy takarító dolgozó, aki a gyöngyösi B. Braun Medical Kft. egyszer használatos orvosi eszközöket előállító gyárában végzett munkát.

A német gyökerű cég üzemében egy külsős beszállítócég, a Secure Event Kft. látja el az örző-védő és takarító feladatokat, ennek a vállalatnak az alkalmazásában álltak azok a munkavállalók, akiket gyakorlatilag egyszerre leépítettek.

A dolgozó szerint körülbelül 16–17 embert bocsátott el a Secure Event. „Egy műszakban voltunk kilencen, közülünk mindenkinek mennie kellett. Az üzem két épületében dolgozik összesen három takarító-műszak, a többi műszakból csak «kiszedegettek» embereket”. (via 24.hu)

Címlapkép: MTI/Komka Péter

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?