Belpol

Az MSZP lakásépítési és szigetelési programmal kezelné a lakhatási válságot

Ma Magyarországon a lakhatás sokaknak jelent valós és súlyos problémát, az állampolgárok többsége mindennap érzékeli a lakhatási gondokat. A kormány megoldása a CSOK volt, ez azonban a valódi rászorulókon nem segít, csak azokon, akik jó anyagi körülmények között élnek – tájékoztatta közleményében a Közbeszédet Hiszékeny Dezső, az MSZP országgyűlési képviselője.

Az MSZP Rendszerváltást! programja a lakhatási válságra lakásépítési és szigetelési programot javasol. A képviselő tájékoztatása szerint állami bérlakásokat kell országszerte, ezerszámra építeni, ez igazi segítséget jelentene az embereknek. Igényes, korszerű és megfizethető bérlakásokkal biztosítható lenne a stabil lakhatás – tette hozzá.

Hiszékeny Dezső elmondta, az MSZP javaslata nem példa nélküli, a 13. kerületben az elmúlt években több száz önkormányzati bérlakás épült a valódi szociáldemokrata városvezetésnek köszönhetően. Mint ismeretes már 10 évvel ezelőtt passzív ház is épült a kerületben, ez több mint 100 bérlakást foglal magába. Az ebben a házban élők évente csupán 50-60 ezer forint rezsit fizetnek.

Az MSZP a jelenleg lakással ugyan rendelkező, de energetikailag nem korszerű lakóhellyel rendelkezők számára is segítséget nyújtana. A MSZP-s politikus ismertette, hogy  20 évvel ezelőtt a panelprogram keretén belül bizonyítottuk, energetikailag korszerűvé lehet tenni ezeket a lakásokat is. Kiemelte, ehhez hasonlóan a hagyományos építési technológiával épült lakások esetében is biztosítani kell az újraszigetelést, korszerűsítést.

Címlapkép: online sajtótájékoztató/képernyőfelvétel

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?