Külpol

Az izraeli hadsereg elpusztította a Hamász vezetőinek főhadiszállását

Az izraeli hadsereg (IDF) felszámolta a Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász terrorszervezet vezetőinek gázavárosi alagútrendszerét – jelentették katonai szóvivők péntek reggel.

Az IDF közölte, hogy átvette az irányítást Gázaváros Rimal nevű negyede felett. A harcok során olyan alagutakat tártak fel ott, amelyeket a Hamász magas rangú vezetői, köztük Iszmail Hanije, Jahíja Szinuár és Muhammad Deif használtak. Ezek az alagutak kötötték össze a vezetők föld alatti lakását a szintén föld alatti irodákkal. A hadsereg megsemmisítette ezeket.

Előzőleg az övezet északi részén fekvő Rantiszi kórházban találtak titkos dokumentumokat, köztük az alagúthálózat alaprajzait.

A Hamász közlése szerint egy izraeli támadásban Dzsabaliában megsebesült a gázai egészségügyi minisztérium főigazgatója, Munir Albarosz és családtagjai. A főigazgató lánya életét vesztette.

Az IDF Ciszjordánia több településén razziát tartott csütörtök este körözött palesztinok letartóztatására: Durában, a Hebroni-hegység déli részén, Halhulban, Curifban, Kalkíliában és Tubaszban. Az izraeli katonák megjelenése mindenütt zavargásokat váltott ki. Tubaszban a katonák lövéseket adtak le egy gyanús járműre, amelyben súlyosan megsebesült egy palesztin fegyveres – közölte egy katonai szóvivő.

Az izraeli hadsereg nyilvánosságra hozta péntek reggel két újabb izraeli katona, egy huszonegy és egy harmincegy éves nevét, aki a Gázai övezeti harcokban esett el. Rajtuk kívül három katona súlyosan megsebesült az összecsapásokban az övezet északi, illetve déli részén. (MTI)

Címlapkép: Freepik, illusztráció

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük