Belföld

Beismerte Orbán minisztere, hogy törvénytelenül hoztak be Magyarországra 40 ezerrel több EU-n kívüli vendégmunkást

Átverésnek bizonyult az Orbán-kormány újévkor hatályba lépett vendégmunkás-törvénye. Czomba Sándor államtitkár egy interjúban ismerte be, hogy már 120 ezer EU-n kívüli vendégmunkást hoztak be Magyarországra, miközben a törvény az előző évi üres állások számában maximalizálja a vendégmunkások számát ~ ismertette Varga Ferenc, bér- és munkaügyi árnyékminiszter.

A DK-s politikus közölte: a KSH adatai szerint közel 80 ezer üres hazai álláshely volt 2023 harmadik negyedévében. Vagyis Orbánék már most 40 ezerrel több vendégmunkást telepítettek be törvénytelenül, hogy a milliárdos elitnek, a gazdag nagyvállalatoknak dolgozzanak – tette hozzá.

Az Árnyékkormány szerint azonnal meg kell tiltani az EU-n kívüli vendégmunkások törvénytelen behozatalát Magyarországra, ezért a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után.

Varga Ferenc megerősítette, alulfizetett vendégmunka helyett jólfizetett magyar munkaerőt, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk!

A politikus a Közbeszéddel közölte, ezért az Árnyékkormány tagjaként, országgyűlési képviselőként írásbeli kérdéssel fordul az Orbán-kormányhoz, hogy a magyar dolgozók végre válaszokat kapjanak a következő kérdésekre:

  • Hány EU-n kívüli vendégmunkást akarnak még idén Magyarországra hozni?
  • Miért nem jólfizetett, magyar dolgozókkal töltik fel az üres álláshelyeket alulfizetett vendégmunkások helyett?

– tájékoztatta lapunkat a képviselő.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük