Gazdaság

Bedő Dávid reakciója a tervezett benzinár-stopra: adócsökkentés helyett árstop-infláció

Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője a Facebook-oldalán reagált a tervezett benzinár-stopra – tájékoztatta a Közbeszédet a Momentum szóvivője.

Bedő azt írja:

Mindenki vissza tud emlékezni, hogy mivel járt az árstop néhány évvel ezelőtt: lehet, hogy olcsó a benzin, de nincs. A kutak sorra bezárnak vagy kifogynak a dízelből vagy a benzinből. Az árak pedig ennek hatására kilőnek, mert a kieső bevételeket a vállalkozások máshol fogják beszedni, hogy elkerüljék a csődöt. Az árstopok nemhogy nem mérséklik, hanem serkentik az áremelkedést és készlethiányhoz vezetnek. Mert hiába olcsó valami, ha nem lehet kapni. És eközben minden más pedig szinte napról napra drágul.

A szocializmus akkor sem működik, ha vörös helyett narancssárgába csomagoljuk. A szektoriális különadók kivezetésével lehet csak érdemben mérsékelni az üzemanyagárakat. A gazdaságnak az sem ártana, ha a Fidesz nem a magyar állam leépítésén és szétlopásán dolgozna, hanem azon, hogy a nekünk járó uniós forrásokat hazahozzák és a magyar emberekre tudjuk költeni: működő kórházakra, modern iskolákra, jól fizető munkahelyekre és zöld átállásra.

Fotó: Youtube/ATV