Belföld

Bedő Dávid nyilvános vitában mosná fel a padlót a “keresztény” Rétvári Bencével

Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezető-helyettese a Facebookon tett közzé nyilvános felhívást egy vitára, az aktív eutanáziával kapcsolatban, Rétvári Bence részére.

Bedő úgy fogalmazott:

Hónapok óta napirenden van az aktív eutanázia kérdése a magyar közéletben, jól látszik, hogy foglalkoztatja a kérdéskör a magyar társadalmat. Karsai Dániellel és a Momentummal közösen beadtuk a népszavazási kezdeményezést, jelenleg pedig várjuk, hogyan dönt a Nemzeti Választási Bizottság, bízva abban, hogy a magyarok hozhatják meg a végső döntést.

Az aktív eutanázia sokakat érint, ezért rendkívül fontosnak tartjuk, hogy minél hamarabb elkezdjük a társadalmi párbeszédet ebben a témában. A téli Tranzit fesztiválon decemberben, köszönetképp, hogy elvállaltam a vitát, Ön azt mondta, hogy ezt a jövőben viszonozni fogja.

Miniszterhelyettes úr, itt a lehetőség, hogy a magyar társadalmat mélyen foglalkoztató kérdésben vitázzunk, megismertessük álláspontjainkat és érveinket, elősegítve ezzel a társadalmi párbeszédet. Nagy örömünkre szolgálna tehát, ha tartva a szavát, elfogadná a felkérést és vitáznánk az aktív eutanázia kérdéséről. Amennyiben elfogadja a meghívást, szívesen egyeztetjük a részleteket a vitával kapcsolatban.

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Ezeket olvasta már?

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?