Belpol

Átfogó megszorító csomagot jelentett be a kormány – mi folyik itt?

Az Orbán-kormány újabb megszorító csomagot jelentett be a mai Kormányinfón – erről Barkóczi Balázs, a DK országgyűlési képviselője, a párt szóvivője tájékoztatta a Közbeszédet.

A DK-s politikus azt írt, hogy az új különadót ezúttal védelmi hozzájárulásnak hívják, de csak a neve új, a működése a régi.

A kormány úgy tesz, mintha bankokat és multikat adóztatna, de pontosan tudja, hogy ezek át fogják terhelni az új adót az emberekre, ahogy mindig is tették – közölte Barkóczi Balázs.

Kiemelte: a mai bejelentés azt jelenti, hogy 2024-ben is folytatódik az orbáni megszorítópolitika. Szerinte hiába érezzük úgy, hogy már nem lehet rosszabb, Orbánnal mindig csak rosszabb lesz.

A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor kormánya végérvényesen megszorítás-spirálba került.

A DK szóvivője szerint a miniszterelnök az elhibázott jobboldali gazdaságpolitikát megszorításokkal akarta fenntarthatóvá tenni, de a megszorítások újabb károkat okoztak, ezért most még újabb megszorításokkal állt elő.

Barkóczi emlékeztetett: “ne tévedjünk, ezt újabb megszorítások fogják követni, ahogy az már 2022-ben is történt”. Ez a megszorító politika zajlik már két éve, és ez fog folytatódni addig, amíg a jobboldal kormányozza Magyarországot – tette hozzá.

“Ebből a helyzetből csak balra vezet kiút; csak a bérek és a nyugdíjak emelésével, kiszámítható gazdaságpolitikával, a korrupció felszámolásával, és az euró bevezetésével hagyhatjuk magunk mögött a jobboldal megszorításait. Mi, DK-sok tesszük tovább a dolgunk, és maradunk, akik mindig is voltunk: elkötelezett szociáldemokraták és európai magyarok, mert hisszük, hogy csak egy szociáldemokrata politikával kerülhetünk ki az orbáni megszorítás-spirálból” – fogalmazott Barkóczi Balázs, a DK országgyűlési képviselője, a párt szóvivője.

Címlapkép: Facebook

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük