Belpol

Orbán Viktor javaslatára újabb személyi változás jön a kormányban

A csütörtöki Magyar Közlönyből hivatalosan kiderült: Szentkirályi Alexandra helyére érkezik kormányszóvivőnek Vitályos Eszter, az ő helyét pedig Zsigó Róbert tölti majd be.

Mivel Szentkirályi Alexandra elindul a főpolgármesteri címért, így búcsúzik a kormányszóvivői posztjától. Csütörtök este Orbán Viktor javaslatára a köztársasági elnök határozata alapján – amit kormányfő jegyzett ellen – Vitályos Esztert nevezték ki, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkárának.

TEHÁT HIVATALOSAN – ÁPRILIS ELSEJÉTŐL – A KORÁBBI KULTURÁLIS ÉS INNOVÁCIÓS MINISZTÉRIUM ÁLLAMTITKÁR LÁTJA EL A KORMÁNYSZÓVIVŐI TEENDŐKET.

Vitályos Eszter helyét Zsigó Róbert tölti be (2010 és 2014 között Baja város polgármestere volt, majd 2022 óta a Fidesz frakcióvezető-helyettese.)

Ahogy azt korábban megírtuk, március 15-ével visszavonta a kormány Szentkirályi Alexandra hazai kommunikációért és az országmárka kialakításáért felelős kormánybiztosi megbízását is. A bejelentés mindössze egy nappal azután érkezett, hogy a Fidesz nyilvánosságra hozta: Szentkirályi Alexandrát indítja a budapesti főpolgármesteri székért.

Az is kiderült a hivatalos értesítőből, hogy Porkoláb Imre dandártábornok védelmi innovációért felelős miniszteri biztosi kinevezését azonnali hatállyal visszavonta a honvédelmi miniszter. (via index.hu)

Fotó: AFP/Europress/Kisbenedek Attila

 

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények