Belföld

Árnyékkormány: Az Orbán-kormánynak inkább magán kellene spórolnia az iskolák fűtése helyett

Hiába próbálja meggyőzni a magyarokat Pintér Sándor és a Belügyminisztérium arról, hogy nem fogják korlátozni a fűtést az iskolákban, a fenntartó már több helyen is kiadta a spórolásra vonatkozó utasítást – tájékoztatta a Közbeszédet Barkóczi Balázs oktatási árnyékminiszter.

Az Árnyékkormány szerint az Orbán-kormánynak inkább magán kellene spórolnia az iskolák fűtése helyett. Vérlázító, hogy miközben a kormány ötszörös áron adja el a magyaroknak a gázt, mint amennyiért veszi az oroszoktól, az iskolákban fagyoskodásra ítéli a diákokat – írják.

Barkóczi Balázs hozzátette, hogy egy szociáldemokrata kormány számára mindig az emberek az elsők, sosem engedné meg, hogy több százezer gyerek fázzon tanulás közben.

“A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után: mindenható vállalati profit helyett európai béreket és nyugdíjakat, magánkórházak és magániskolák helyett erős állami egészségügyet és oktatást, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk” – húzta alá a politikus.

Fotó: MTI

Ha tetszett a cikk és érdekesnek találta, kérjük, hogy ossza meg ismerőseivel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük