Belföld

Anyaotthonoknak és családsegítő szervezeteknek rendezett jótékonysági gyűjtést a Womentum

A Womentum, a Momentum Mozgalom Nőügyi Munkacsoportja idén anyaotthonoknak és családsegítő szervezeteknek rendezett jótékonysági gyűjtést – tájékoztatta a szervezet a Közbeszédet.

A gyűjtést egyszerre támogatták a Momentum Mozgalom politikusai, aktivistái, civilek és szervezetek is. Az akció során országszerte sikerült sok-sok gyermek karácsonyát szebbé tenni.

A szervezet közleménye szerint ma Magyarországon a gyerekek negyede él szegénységben. Ezek a gyerekek sokszor álmodni sem mernek játékokról, meglepetésekről. Egy civil szervezet vezetője beszélt a napokban arról, hogy mik szerepeltek a nélkülöző gyerekek karácsonyi listáján. Volt, aki plédet kért párnával, más édességet, de volt, aki olyan alapvető dolgokra vágyott, mint a tej, olaj, liszt vagy konzerv. Sajnos az aktivisták hasonlóval is szembesültek.

A csomagokat mindig az adott szervezet igényeinek megfelelően rakták össze, ám épp az előbbiek miatt, törekedtek arra, hogy a szükséges dolgok mellett kerüljön kis kedvesség, meglepetés is a fa alá. Többek között került a csomagokba tisztítószer, higiéniai termékek, kávé, tea, méz, kakaópor, édesség, szaloncukor, bébi étel, pelenka, tartós élelmiszerek, gyümölcs, zöldség, ágynemű, törölköző, társasjátékok, játékok.

A Momentum közölte lapunkkal: “Mi egy olyan országért dolgozunk, ahol a gyerekek gyerekek lehetnek, a szülőknek pedig nem a megélhetésen kell aggódnia napi szinten”.

Címlapkép: Pixabay, illusztráció

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?