Belpol

Adómentessé tenné a minimálbért a DK

Európa legmagasabb inflációja továbbra is Magyarországon tombol és az orbáni infláció miatt a magyar fizetések reálértéke tovább zuhan. Ennek ellenére már Romániában is magasabb a minimálbér, mint hazánkban. Magyarország után már csak Bulgáriában kisebb a minimálbér az EU-ban – erről Bodnár Zoltán, a Demokratikus Koalíció árnyék-pénzügyminisztere tájékoztatta a Közbeszédet.

A politikus aránytalannak tartja, hogy mégis, ugyanakkora személyi jövedelemadó sújtja a legkisebb magyar béreket, mint a milliárdosok jövedelmét

Bodnár Zoltán elmondta: az Árnyékkormány adómentessé fogja tenni a minimálbért a kormányváltás után, mert a szociáldemokrata fordulat során végre igazságossá tesszük a magyar adórendszert. Súlyos társadalmi igazságtalanságot követ el az orbáni állam azzal, hogy adókkal sújtja a legkisebb bérekért gürcölő magyarokat, miközben a nagyvállalatok profitját jóval kisebb adókulccsal terhelik, mint a magyarok fizetéséből vont jövedelemadó kulcsa – írja a DK politikusa.

Hozzátette, hogy egy szociáldemokrata kormány soha nem engedné meg, hogy az állam még a legkisebb fizetésért dolgoztatott magyarokat is megadóztassa. Mint fogalmazott, ezért a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után. Mindenható vállalati profit helyett európai béreket és nyugdíjakat, adómentes minimálbért és igazságos adórendszert, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk – húzta alá.

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?