Belpol

„A pedofilbotrány fő felelőse Orbán Viktor” – állítja a DK

Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese hétfői sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy “ma egy újabb pedofíliával gyanúsított ember szökött meg az országból, miután kiengedték az előzetesből” – tájékoztatta a Közbeszédet a DK sajtóirodája.

A DK politikusa elmondta, “az elmúlt hetek végre ráirányították a figyelmet arra, hogy a pedofilsegítőnek adott elnöki kegyelem nem egy elszigetelt, egyedi eset volt az Orbán-rendszerben, hanem a mindennapok része”.

“Az Orbán-rendszer most ugyanúgy hagyta futni K. Endrét, ahogy annak idején Orbán perui nagykövetét, Kaleta Gábort, aki gyermekpornográf felvételeket gyűjtött a számítógépén, vagy a Fidesz XVII. kerületi alpolgármesterét, Fohsz Tivadart, aki a saját nevelt lányát molesztálta és készített róla rejtett kamerás felvételeket” – fogalmazott Arató.

Szerinte, “közös bennük, hogy hiába voltak érintettek pedofil bűncselekményekben, Orbán Viktor és a Fidesz megvédte őket a következményektől, ezért szabadlábon vannak a mai napig”.

A Demokratikus Koalíció szerint azok a fideszes pedofilok, akiket már ismer az ország, csak a jéghegy csúcsát jelentik, az orbáni pedofilhálózat védelme alatt álló fideszes pedofilok jelentős része a mai napig rejtve maradt.

“Éppen ezért a pedofília elleni harc ma nemcsak szakmai kérdés, hanem politikai is: ez az ügy Orbán Viktor felelőssége. Amíg marad az Orbán-rendszer, addig működni fog az orbáni pedofilhálózat is, és nem lesz olyan gyermekvédelmi törvény, ami megvédhetné a gyerekeket a fideszes pedofiloktól” – mondta el a DK országgyűlési képviselője.

A DK szerint éppen ezért politikai megoldásra van szükség; ennek a hatalomnak buknia kell ahhoz, hogy minden olyan pedofil elnyerje méltó büntetését, akiket ma még bujtat az Orbán-rendszer.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?